Cirkeline Buron: Den hellige treenighed

Af d. 9. april 2013

Er der en ting bootcamp har lært mig, så er det kunsten at spise tre regelmæssige måltider om dagen. Det lyder måske kedeligt, men det er det faktisk ikke. Hele mit liv har jeg været en snacker. Jeg har proppet mig med mad, når jeg tilfældigvis var sulten. Jeg spiste aldrig morgenmad. Til gengæld spiste jeg så en del frugt eller måske en bolle om formiddagen. En pæn stor frokost. Efterfulgt af cola, mere frugt eller noget sødt (for der er altid kage og slik på mit arbejde). Og så lige noget let som f.eks. knækbrød når jeg kom hjem, hvis jeg ikke kunne holde sulten væk, inden min gigantiske aftensmad var klar. Og aftenen sluttede som regel med lidt cola, slik eller chips for ligesom at runde dagen af. Hvis du spurgte mig inden bootcamp, hvor meget mad jeg rent faktisk indtog i løbet af en dag, ville jeg ikke ane det.

I dag ved jeg præcis hvor meget mad jeg spiser, uden at jeg på nogen måde vejer min mad eller tæller kalorier. For jeg spiser kun tre gange om dagen – og hvis jeg engang imellem spiser nogle lakridser eller nogle chips, gør jeg det aldrig på bekostning af et måltid. Og hånden på hjertet – i mit tidligere liv kunne jeg godt finde på at spise chips i stedet for aftensmad. Måltiderne er blevet hellige for mig på en måde som de aldrig været tidligere og jeg planlægger dem, så de altid indeholder både protein, kulhydrat og fedtstof. Den kombination holder mig mæt indtil næste måltid, så hvis jeg får trang til at snacke ved jeg, at det ikke er sulten, der driver mig frem mod køleskabet eller slikskuffen, for sådan en har jeg stadigvæk. I stedet handler det om, at det f.eks. kunne være hyggeligt at spise kage med kollegerne. For mig er tre måltider om dagen et helligt princip, for det er gennem dem og min kostomlægning at jeg har tabt de overflødige kilo og er blevet sundere – og det minder jeg mig selv om, hver gang jeg får trang til at snacke eller springe måltider over.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *