Brith Tychsen: Opskrift på hørfrøknækbrød

Af d. 2. november 2012

Du skal bruge

  • 120 g hørfrø
  • 2 ts havsalt
  • 80 g havreklid
  • 60 g sesamfrø
  • 1 1/2 æggehvide
  • Giver 18 stykker

Sådan gør du

Hæld hørfrøene op i en skål, og dæk dem med vand. Lad dem trække i 15 minutter, til de har opsuget vandet.

Tilsæt havsalt, havreklid, sesamfrø og æggehvide, og bland dejen godt.

Dæk en bageplade med bagepapir, og bred dejen ud med en dejskraber.

Sæt pladen i ovnen ved 180 grader varmluft, og bag knækbrødene i ca. 30 minutter.

Efter de første 15 minutter tager du hurtigt pladen ud af ovnen og inddeler dejen i knækbrødsstykker med en kniv eller kanten af dejskraberen.

Sæt pladen tilbage i ovnen, og bag stykkerne de sidste ca. 15 minutter.

Knækbrødene er færdige, når de er sprøde og let lysebrune. Bræk dem fra hinanden, og lad dem køle af på en bagerist. Opbevar dem i en kagedåse.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *