Trine Skovgaard

Tabt 11,1 kg, 12,5 cm om maven og forbedret konditallet med 64,4 procent.

Trine_Skovgaard

”Jeg var faktisk holdt op med at kigge mig i spejlet. Jeg forholdt mig simpelthen ikke til min krop og havde egentlig ikke gjort det i et stykke tid. Mindst et par år. Da jeg tog på juleferie til Caribien, blev det bare pludselig meget tydeligt, at den totale ignorering af min krop og den efterhånden sølle tilstand, den var kommet i, var blevet helt uholdbar. Det er én ting at skulle tage tøjet af derhjemme og noget helt andet at hoppe glad i bikini og derefter gå ud og møde sit strandpublikum. Da jeg kom hjem fra den ferie, var det, som om jeg havde nået mit ”point of no return”: Jeg var nødt til at gøre noget for at ændre min usunde spiral.Og så var det, at jeg kom i tanke om, at en god veninde dukkede op til en fest sidste sommer, og simpelthen så STRÅLENDE ud. Det var bare en af de der: ”jeg vil have den samme pille, som hun har taget…”-oplevelser. Hold da fest! Ikke nok med hun så slankere ud, hun var også bare lækrere, gladere og mere sund at se på.

Det viste sig at være ”Arndal-pillen”, hun havde indtaget. Og efter et par omgange omkring Lottes hjemmeside og et utal af ”aj, men det har jeg da ikke tid til” og ”aj, men det har jeg da ikke råd til” og sågar et par ”aj, men jeg hader også sådan noget sunhedsfanatisme”, så løb jeg ligesom tør for undskyldninger. Bottomline var, at jeg var moden til en ordentlig røvfuld og bare gerne ville kunne fylde fyrre i en stram kjole og medfølgende selvtillid.

Nu var det jo ikke bare de ekstra kilo, der var røget på efter graviditeten, der var problemet. Jeg var også holdt fuldstændig op med at bevæge mig, med undtagelse af mine daglige cykelture til og fra arbejde. Jeg var simpelthen blevet en sofakartoffel.

Da jeg startede hos Lotte, var jeg småfed, smådeprim, i elendig grundform og fuld af undskyldninger for, hvorfor det ikke kunne være anderledes: Jeg var jo enlig mor, så hvornår var det lige, at jeg skulle træne? Jeg spiste allerede sundt, så var det ikke bare uretfærdigt, at jeg var blevet lidt for tyk? Og i øvrigt var vi alle født med topmaver og bløde overarme i min familie, and you just can’t fight your genes.

Undervejs i Body Boot Camp har jeg begravet et hav af mine egne undskyldninger og myter om mig selv og min sundhed og mit velbefindende. Jeg er ikke afhængig af noget længere. Smøgerne kvittede jeg for fem år siden, men hvem skulle nu have troet, at jeg kunne undvære cafe latte? 
Jeg har lært et par ret enkle fif til at komme af med kiloene uden at skulle undvære alt det syndige, som gør livet værd at leve. Jeg har opdaget, at jeg ikke har trukket vejret ned i maven siden… Tja, hvem ved? Jeg har for første gang i mit liv mærket mine mavemuskler. Sådan MÆRKET dem. Jeg har indset, at det betaler sig at få sat sig selv øverst på prioriteringslisten. Det er ikke løgn, når de kvikke siger, at man får energi af at være i god form. Og så har jeg fået flere komplimenter, gået mere i stropkjoler, spist flere liter fiskeolie, tygget min mad grundigere, haft min første smertefrie menstruation i 25 år, indtaget afsindige mængder af protein, lært at nyde en svedig træningstime, spist røræg med grød på og tænkt ”uhm, lækkert” og ikke mindst kigget på mig selv i spejlet jævnligt og tænkt: ”Det er sgu helt ok”.

Er jeg ny-frelst? Det er jeg måske. Men ikke mere, end jeg stadig taber kampen mod sukkertrangen med jævne mellemrum. Jeg skal stadig planlægge irriterende meget for at få presset træning ind mellem karrierejob, 3-årig og almindelig dovenskab. Nu prøver jeg bare at lade være med at hade mig selv for det og i stedet nyde, at min krop og mit helbred aldrig har haft det bedre. Arndals Body Boot Camp er den bedste gave, jeg nogensinde har givet mig selv”.