Susanne Find Hansen

Yes! Jeg fik min power tilbage

Susanne_Finneman

Jeg startede på Arndal Body Boot Camp med et ønske: få mere energi til ”alt det jeg gerne vil”.

Jeg havde en klar forestilling om, at det skulle jeg få gennem regelmæssig træning og sund mad. Jeg havde gennem flere år trænet uregelmæssigt og ikke rigtig formået at finde en træningsform, jeg var glad for. Jeg har altid været interesseret i mad, men aldrig rigtig fået sat mig rigtig ind i, hvad der egentlig er godt for mig og sikre et stabilt energiniveau uden træthedsperioder i løbet af dagen.

Du spiser dig slank og træner dig stærk
Mit mål var som sådan ikke at tabe mig, men at få kroppen strammet op. Men min første målinger af kropsfedt mv. viste dog, at andelen af fedt på min krop var relativt høj i forhold til min kropsstørrelse.

Jeg besluttede mig til at følge alle anbefalinger 100% – hvilket de første 14 dage betød ingen stimulanser i form af sukker, kaffe og alkohol. Her blev også rytmen omkring at spise 3 gange om dagen introduceret – no more, no less.

Dette havde en stor effekt på min krop og også rent mentalt.

Vægttabt fra dag 1 med 80/20-reglen
Jeg tabte mig lige fra start og lærte, at jeg faktisk ikke har brug for alle de mellemmåltider, jeg spiste. Jeg lærte at mærke forskel på, hvornår min krop er fysisk sulten, og hvornår det er sindet, der er sulten pga. kedsomhed, stress eller ren vane.

Det har virkelig været en aha oplevelse for mig at se, hvor sjældent jeg egentlig er fysisk sulten, når jeg spiser et godt, sundt måltid til morgen, middag og aften.

80/20-reglen i relation til kost giver rigtig god mening for mig. Jeg har lært at overveje, om det foran mig virkelig er noget jeg har lyst til at spise. Og jeg har erfaret, at det faktisk kun er de første 10 chips eller 2 stykker chokolade, som smager rigtig godt!

Ikke mere damebladstræning
På et af de første foredrag brugte Lotte begrebet ”damebladstræning” og jeg følte mig SÅ ramt. Jeg tænkte tilbage på de mange gange, jeg havde stået på cross-fit maskinen og fulgt de nyeste damebladstrends inden for træning, mens min yndlingsserie kørte på tv-skærmen foran mig. Useriøst og en træningsform, der aldrig havde givet de resultater, som jeg ønskede.

Træningsdelen har været mega hård og givende 
Gennem hele forløbet har jeg styrketrænet og intervaltrænet på løbebånd. Og alle mine træningsprogrammer har været skræddersyet og koncentreret om de dele af kroppen, som jeg havde fokus på.

Det var mega hårdt – og hver gang jeg havde trænet et nyt program, har jeg bogstavelig talt været så udmattet, at jeg næsten ikke kunne gå op af trappen fra omklædningen.

Efterfølgende er det så super tilfredsstillende at mærke, at jeg stille og roligt blev stærkere og stærkere.

”Vi er klart dem, som træner hårdest i det her center”
For tiden træner jeg med en veninde i et almindeligt træningscenter. Og den anden sagde hun til mig: ”Vi er klart dem, som træner hårdest i det her center”. Der er ikke nogen ”damebladstræning” over min træning i dag. Nu giver jeg den alt, hvad jeg har i mig i 1 time.

Yes! Jeg fik min power tilbage
Jeg har i den grad, at jeg har fået min power tilbage. Jeg er blevet stærk såvel fysisk som mentalt. Og jeg har lært en masse om, hvad der er godt for mig og for min krop.

Tusind tak team Arndal. I har været en stor inspiration. Jeg er jer så taknemmelig!