Sanne Petersen

[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”Sanne Petersen”][vc_column_text]

Tabt 9 kg. Reduceret fedtprocenten med 21,4 procent, taljemålet med 15 cm og gået fra et godt kondital til et super.

 

Sanne_Sonderskov_Jensen

 

“Din mad er din medicin!”. Sådan lød det fra den græske læge Hippokrates ca. 400 år f.Kr., så derfor er det jo ikke en ny opdagelse, at kroppens sundhed er afhængig af kosten, men selvom den ikke er ny og man har hørt ordlyden “du bliver hvad du spiser” et hav af gange, så var det alligevel ikke noget, jeg selv praktiserede i en travl hverdag, hvor kosten ofte bestod af nemme færdigretter, masser af pasta, mindre kød, en del grøntsager og en masse usunde mellemmåltider i løbet af dagen, som f.eks. kage, slik eller chips. Jeg er vokset op med masser af motion og sport, og har igennem livet altid dyrket masser af motion i form af bl.a. håndbold, fodbold og løb, og har altid overbevist mig selv om, at så længe man motionerer og spiser grøntsager, så var man rigtig sund og god ved kroppen, så jeg har egentlig følt mig sund, da jeg løb ca. 30 km om ugen fordelt på 3-4 gange og derudover også spillede lidt fodbold, når knæet tillod det. Jeg spiste grønt til alle mine hovedmåltider (kun 2 måltider, da morgenmaden var ikke eksisterende i min travle morgen, hvor jeg hellere ville sove 15 min. længere end spise morgenmad), så det grønne i måltidet følte jeg retfærdiggjorde kagerne, slik og alt det usunde kroppen hader, men som jeg vanen tro indtog næsten dagligt efter mit rygestop for nogle år siden.

Mit wake up call og ikke mindst mit livs forskrækkelse kom for 4 år siden, da min far fik konstateret tyktarmskræft, som jo er en meget udbredt livsstilssygdom, som ofte skyldes kosten og mangel på motion. Dette skete kun et par år efter, at min svigerfar også var blevet ramt af en livsstilssygdom, så pludselig begynder tankerne omkring sundhed, Hvad er sundhed og hvornår er man god ved sin krop?

Jeg blev pludselig opmærksom på, hvor vigtig det er, at passe på kroppen for at bevare en sund og stærk krop, som skal stå imod mange ting igennem livet, og derfor blev det pludselig vigtigt for mig, at starte den sunde livsstil op og finde den røde tråd og ikke kun have et godt kondital, men også have en smidig krop, som har nemmere ved at undgå skader og undgå folkesygdommen – dårlig ryg. Jeg kunne pludselig også se en fordel i at have en bedre balance, som igen kan hjælpe til med at undgå skader og blot gøre hverdagsting nemmere. Derudover var det vigtigt for mig, at jeg udover at spise grønt også ville lære at sammensætte min kost, som min krop gerne vil have det, så min krop får den næring den har brug for og har større chance for at forblive rask samt beholde et højt energiniveau, så hverdagen føles overskuelig og ikke mindst komme min evige lækkersult til livs.

Jeg gik derfor i gang med at undersøge mulighederne på nettet og fandt frem til Lottes boot camp, som netop har fokus på alle aspekterne i en sund krop og ikke kun en af delene, som f.eks. vægttab eller fokus alene på kondi eller styrke. Jeg fik en rød tråd igennem det hele, og alle aspekterne i en sund krop blev overvejet i både kost og træningsprogram.
Jeg kan helt sikkert mærke en forskel efter disse 12 uger, og jeg behøver ikke snooze mit vækkeur 5 gange hver morgen længere, da jeg føler mig mere udhvilet om morgenen. Jeg er begyndt at spise morgenmad og har derfor ikke den sammen lækkersult og trang til søde sager i løbet af dagen. Jeg kan mærke, at min krop føles stærkere, så jeg har for første gang i 14 år stået på ski uden knæskinne (tidligere korsbåndsopereret). Jeg kan endelig nå mine egne fødder, og jeg har nemt ved at tage sko på og binde snørrebåndene stående, uden at jeg føler, at jeg er ved at ryge på røven pga. manglende balance og smidighed, jeg har god samvittighed overfor mig selv og min krop, da jeg føler, jeg har lært at navigere i kostsammensætningen og, uden at være fanatisk, har lært sammensætte den, så den har fokus på en sund og rigtig næring, så jeg om 20 år, når jeg når den alder, hvor mange livsstilssygdomme og fysiske skader banker på døren, er bedre rustet til at afvise dem. Derudover er min holdning blevet bedre, og jeg falder ikke sammen i ryggen på samme måde som tidligere. Bonus: tabt 9 kg.
Sanne Sønderskov Jensen
Tabt 9 kg. Reduceret fedtprocenten med 21,4 procent, taljemålet med 15 cm og gået fra et godt kondital til et super.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]