Michael Petersen

arndal body boot camp michael petersen

Ved juletid 2010 blev jeg taklet, af en lidt offensiv sygeplejeske hos min læge. Hun mente, at det – min alder taget i betragtning (42) – var tid til en helbredsundersøgelse.

Resultatet var nok ikke særligt overraskende: For højt blodtryk, for højt kolesteroltal og 93 kg til 179 cm.

2 piller om dagen, nej tak
Blodtrykket og kolesteroltallet kunne de meget nemt hjælpe med. Et par tabletter om dagen resten af livet, så var den fikset. Angående vægten burde jeg nok tillægge mig en mere aktiv livsstil og tænke mere over, hvad jeg spiser.

Jeg ved alt for meget om diabetes og har set alt for mange billeder til at, jeg synes, at 2 piller om dagen var en mulig løsning. Jeg begyndte at træne.

5 år med hel- og halvhjertet træning
Der gik 5 år med forskellige hel- og halvhjertede forsøg på at løse opgaven uden medicin. Konklusionen var, at det her skal jeg have hjælp til.

Min kone har haft et meget succesfuldt bootcamp-forløb, så mine undskyldninger, for ikke at vise mig i fitnesslokalet holdt ikke længere vand.

De første 6 uger
Lotte har fra starten lagt et træningsprogram med fokus på at få styr på kolesteroltallet. Blodtrykket følger i mit tilfælde positivt med når aktivitetsniveauet stiger.

Efter 6 uger, hvor jeg fulgte alle Lottes kostråd meget strengt og trænede hver anden dag, fik jeg banket kolesteroltallet ned fra LDL 5,7 til 3,7. Vægten fulgte også godt med. Et meget tilfredsstillende resultat.

De sidste 6
De næste 6 uge blev min træning endnu hårdere, og jeg var i stand til at fastholde træningsrepetitionerne til hver anden dag i hele perioden. Til gengæld slappede jeg lidt af med kosten. Ikke meget synes jeg selv – men nok til at kolesteroltallet øjeblikkeligt steg til 4,7(LDL)!

Jeg var temmelig frustreret, da jeg ikke mener, at jeg var bare i nærheden af at spise som i ”gamle dage”. Og det var rigtig godt at kunne tale frit fra leveren med Lotte.

Træningen er nem. Kosten er svær
Min oplevelse er, at træningen er nem på den hårde måde, når bare du gør, som Lotte siger, og i mit tilfælde tager min træning aldrig mere end 1 time.

Kosten er for mig udfordringen, selv om det igen bare er at gøre, som Lotte siger. Gamle vaner skal ændres og nye tillægges.

Der findes ikke et quick fix
Kolesteroltallet er igen på vej ned. Vægten ligeså. Jeg er på rette vej. Men efter 20 år på sofaen er den lang og belagt med hård fysisk træning, vand og rigtig mange grøntsager. Der findes ikke et quick fix.