Marlene Skou

I en lidt sen alder er jeg for alvor startet op på min kropslige pensionsopsparing – og det kan jeg takke Lotte og hele teamet for. Hver onsdag til fællestræning – når vi synes at Rikke er for hård – minder vi hinanden om det og tager en tørn mere J

Jeg havde forsvoret, at jeg igen skulle løfte vægte – og endda komme til at holde af det! I en del år har jeg dyrket forskellig motion (badminton, padeltennis og pilates) – og når jeg har læst om, at jeg (kvinde og +50) burde vægttræne for at opretholde min muskelmasse, har jeg hver gang overbevist mig selv om, at det vigtigste var, at jeg bevægede mig og havde det sjovt. At vægten samtidig gik op, at kondien reelt ikke var god, og at jeg havde ondt flere steder i kroppen, ærgrede mig, men fik mig ikke ordentligt i gang. 

En jobfri periode blev startskuddet til min tilmelding til bootcampen. Udover at tænke over mit næste jobtræk, ville jeg bruge perioden til at blive stærk, tabe mig og komme i form. Jeg kendte til bootcampen fra en veninde – og det tog hende ikke lang tid at overbevise mig om, at dette kunne være det rigtige for mig. Jeg startede op – og blev smådeprimeret over min vægt, bevægelsesmønster og form.  De indledende samtaler med Lotte gav mig troen på, at der var en vej for mig ift. styrke, bedre form og vægttab. 

Bootcampen har ikke som sådan givet mig ny viden. Men der er meget viden (mere eller mindre dokumentet) på området – og bootcampen har været med til at sætte det hele lidt på plads – og minde mig om, hvad jeg skal huske på:

  • Ift. motion/træning: Jeg er stærkere end jeg tror! Og kan presse mig mere end jeg tror! Jeg kan mærke, jeg er blevet stærkere og har mindre ondt. Min holdning er blevet meget bedre. Synes stadig indimellem at vægtene er tunge og intervallerne utrolig hårde, men jeg er på rette vej. Og vigtigst af alt: jeg kan slet ikke lade være med at prioritere (vægt)træningen i hverdagen. 
  • Ift. bevægelse: Bliv mere bevidst i valget af “flytten-dig-rundt” i dagligdagen. Tag cyklen og gå mere. 
  • Ift. mad: Jeg må spise alt – det handler om mængden! Tallerken-modellen og at spise 3 gange om dagen virker. Forberedelse og tænk-frem virker. Break-even hver dag! Er det svært nogle gange? Ja, men så er det ”bare” op på hesten igen!
  • Ift. søvn: Fald i søvn ml. kl. 22 og 23 – og jeg sover bedre og med mere dyb søvn. Det kniber nogle aftener, men jeg øver mig J

Alt i alt har bootcampen skubbet mig godt i den rigtige retning både ift. mad, søvn og motion og med en grundighed og tilpasset mig, så jeg tror på, at de rigtige spor er lagt ud. Jeg har oplevet, at forløbet er tilpasset mig på en måde, så jeg hele tiden er blevet tilpas udfordret og dermed oplevet forbedringer. Det vil fortsat kræve mental styrke og tidsmæssig prioritering at holde fast – men når jeg tænker på, at min kropslige pensionsopsparing skal holdes ved lige, kan jeg slet ikke lade være med at fortsætte.