Eva Steensig

Et ufanatisk og tidseffektivt program, der har givet mig mentalt overskud og højere stresstærskel.

”Arndal Body Boot Camp har været intet mindre end et vendepunkt i mit liv. Jeg befandt mig i den klassiske situation med børn, egen virksomhed og man- gel på tid, hvor andres snak om træning, livstilsændringer og kostprogrammer forekom mig som værende enten frelst eller som noget fra en anden verden. 10 år uden nogen form for træning og en hverdag, hvor jeg ofte sprang målti- der over og stillede sult og afværgede sukkerkolde perioder med frugt, kiks og kaffe.

Jeg nåede til et punkt, hvor min energi var på det absolutte lavpunkt. Jeg døjede med rygsmerter og slæbte mig igennem dagen og glædede mig bare til at kom- me i seng og sove, samtidig med at opgaverne blev flere og mere og mere ud- fordrende. Jeg måtte erkende, at det krævede en indsats, hvis jeg skulle komme helskindet igennem.

Jeg researchede ret nøje, idet jeg er allergisk over for fanatisme, månedens guru- diæter og ensidig fokus på slankhed. Valget faldt på Lottes Body Boot Camp, fordi den netop fokuserer på helheden, er ufanatisk og tager udgangspunkt i individuelle mål.

Og dér stod jeg så med alt for nye træningssko, et rigtigt dårligt kondital, ab- solut intet overskud, en mildest talt oppustet topmave og en overbevisning om, at jeg levede rimeligt sundt. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at campen er hård. Den er benhård, men Lotte får én igennem på sin helt egen kærlige og kontante facon.

Træningen er hård, men uhyre tidseffektiv, hvilket passer godt ind i min virke- lighed. Styrketræningen gjorde, at jeg konstant var øm, og når programmet beg- yndte at køre, lavede Lotte det om. For ikke at tale om at løbe intervaller… Det viste sig hurtigt, at min krop og min hjerne ikke var synkroniserede. Det kostede et par forstrækninger, før kroppen kunne følge med, og hjernen kunne lytte til kroppen. Fællestræningen var campens sociale og træningsmæssige højdepunkt for mig, fordi det var sjovt og hårdt på én og samme tid. Det er dejligt at dele de mange sjove og mindre flatterende situationer med hinanden.

Og så er der kosten. Jeg ville have svoret, at jeg aldrig kunne undvære gluten eller spise proteiner til morgenmad, men da min oppustede gærmave (skulle det vise sig at være!) begyndte at lægge sig, og jeg kunne mærke, at mit energiniveau var stabilt over hele dagen, var det ikke længere så svært at undvære kanelsneg- lene og lave sig en lækker omelet til morgenmad.
Èn af de mest afgørende ting for, at campen var sådan en optur, var, at der var én, der fik mig i gang og igennem den. At jeg skulle indrapportere til Lotte, og at nogen delte ansvaret med mig for at lykkes. Det var forpligtende på en måde, som fungerede godt for en mig, der åbenbart ikke kunne finde ud af at forpligte mig over for mig selv.

Resultatet for mig var mindre fedt på kroppen, bedre kondital, ingen rygsmerter og et mentalt overskud, jeg ikke kan huske, jeg har oplevet før. Den uoverskue- lige tidsinvestering viste sig at komme tifold igen, fordi jeg har et helt andet overskud til mine ting og ikke længere bliver stresset over de ting, der stressede mig før”.