Mikkel Nielsen

Tabt 30 kilo og forbedret konditallet med 72 procent

Jeg har udsat og udsat at skrive dette testimonial af mange årsager, men i al væsentlighed fordi jeg ikke helt rigtig ved hvordan jeg sætter ord på min taknemmelighed overfor alle de mennesker og den læring, som på super kort tid er kommet til at betyde verden for mig, i min proces og vej mod mit lettere diffuse mål om at blive sundere og tage bedre vare på mig selv. 
Jeg har fortsat ikke fundet svaret, men nu kan jeg ikke prokrastinere længere. Her er et oprids af min historie og hvad du kan forvente dig hvis du overvejer at forvilde dig i retning af Arndal og specielt deres Body Boot Camp forløb. (LÆS: det kan på det varmeste anbefales, så kom afsted)
 
No shit Sherlock, kig dig selv i spejlet!
For knapt et år siden kunne jeg mærke, at min krops advarselssignaler blev mere og mere udtalte. Jeg var på vej med 200 km/t overfor rødt og langsomt men sikkert ved at slå mig selv præmaturt ihjel. De dårlige undskyldninger klingede mere og mere hult, men jeg anede ikke mit levende råd over hvordan jeg skulle bestige det bjerg jeg mere og mere tydeligt stod for foden af. 
I mit hoved var den mest udtalte mentale blokering forholdet omkring hvordan jeg, i en hjernedød travl og præstationsorienteret hverdag, på toppen af familiære forpligtelser, skulle finde tid til at adressere min totale og manglende stillingtagen til egen sundhed og levevis. Jeg valgte, lettere beklemt men bestemt, at inddrage min arbejdsgiver og bad om hjælp. Svaret kom prompte og lige så bestemt. Bogstaveligt talt. Jeg takkede ja til tilbuddet om hjælp og indenfor et par timer var mit Body Boot Camp forløb has Arndal booket, uden helt præcist at vide hvad det gik ud på og hvad jeg gik ind til.  
Jeg lå hele den efterfølgende nat og læste om Body Boot Camp forløbet og de adskillige testimonials på Arndals hjemmeside og jeg kan ikke andet end at bekende kulør og erkende, at jeg var skræmt fra vid og sans. Hvad fanden havde jeg lige takket ja tak til og tilmed uden mulighed for ikke at gennemføre med succes, henset til et truende tab af ansigt i arbejdsgiverøjemed? 
 
Mødet med Lotte…
Fast forward til min første konsultation med Lotte, hvor jeg i ugerne optil havde haft tid til mentalt at forberede mig og tunet mig ind på fuld opbakning til projektet, ligesom jeg havde lovet mig selv at smide alle stereotype forudindtagelser og deraf afledte barrierer.
Jeg blev mødt af et rart og varmt menneske, tydeligt kvalificeret og som i en kombination af mennesketække, interview og kyndig dataanalyse ikke alene kunne bekræfte at den var helt gal med mig, men at der også var råd og en vej for mig med afsæt i … mig. Jeg vejede, i hele træskolængder, ind på sylfideagtige 147 kilogram og alle målbare parametre på nær én var i rødt. Der blev fokuseret på det ene positive strå og en målrettet plan blev formuleret for mig, med udgangspunkt i min virkelighed og min målsætning. 
I Lottes egne ord, så havde jeg en kæmpe dieselmotor med det enkeltstående problem, at den aldrig kommer ud at køre. Den første fysiske test som jeg skulle gennemføre, i forbindelse med at mit første personlige træningsprogram blev lagt, var lidt skræmmende. Lotte leder i skrivende stund fortsat efter mit kondital. 
En øjenåbner af karakter. Men i løbet af disse to seancer hos Lotte følte jeg oprigtigt allerede, at jeg var landet på rette hylde. Jeg var helt høj då jeg forlod Store Kongensgade, hvilket er mere end hvad man kan sige om dagen efter, hvor kroppen havde det som om den var blevet kørt over af en traktor med plov. Den dynamik kan du godt vænne dig til og tro det eller lade være, den er faktisk vanedannende. 
 
Body Boot Camp gruppen…
Apropos dynamik, så er der hvad der vel nok overraskede mig mest ved Body Boot Camp forløbet, nemlig gruppeelementet. 
Hvis du før jeg meldte mig til Arndal Body Boot Camp havde fortalt mig, at jeg i plenum skulle forholde mig til min vægt, mine kost- og motionsvaner og perspektivere dem til den nye læring og faktisk nyde og værdsætte processen, så havde jeg affærdiget dig som en komplet åndsbolle. Men det er faktisk lige præcis hvad der skete. Glem alt om stereotype AA-møder og navlepillende gruppeseancer hos psykolog, men forestil dig i stedet spændende dialog i selskab af spændende nye bekendtskaber med ensartet målsætninger, fællestræning hvor du kravler på gulvet af udmattelse og ikke mindst indlagt faste og dertilhørende saunagus… lækkert! Du bliver ligefrem inspireret af dine gruppemedlemmers resultater og skønne billeder af deres mad, som deles på lige fod med resultater af dagens motionsmål.
 
Resultat…
Summen af den nye læring, som leveres kompetent, kortfattet og i små fordøjelige doser igennem forløbet, er super simpel og meget let at overføre til praksis, selv i en travl hverdag. Det sker igennem en forunderlig kombination af øjenåbnere, motivering, monitorering og det selvforstærkende faktum, at når resultaterne begynder at materialisere sig så får du endnu mere blod på tanden.  
Personligt, så blev mine bange anelser om et liv i askese meget hurtigt punkteret og gjort til skamme. Jeg føler ikke, at jeg på noget tidspunkt har givet afkald på noget som helst, tværtimod. Det fanges godt af en læresætning jeg samlede op i processen, nemlig ”du må hvad du vil, men ikke hvad du kan”. Jeg skal selv stå for balancen, men denne læresætning sidder nu godt indprentet i mig og hjælper mig til at navigere det konstante udbud af daglige fristelser, også nu længe efter at jeg har sluppet Boot Camp tøjlerne.   
Da mit Body Boot Camp forløb var ovre, afleverede jeg 20 kg Matador Mix på min arbejdsgivers kontor med tak for hjælpen. Super selvtilfredsstillende og lidt frækt. 
Bjerget som før syntes ubestigeligt var pludseligt blevet til at håndtere. Jeg fik hjelm, sikkerhedsliner og en stor tro på mig selv og egen evne til at komme helt til tops. Små men sikre skridt, et ad gangen og nogle gange lidt ned for igen at kunne stige. 
Jeg valgte at fortsætte min træning hos Arndal efter mit Boot Camp forløb. Delvist af lille frygt for tilbagefald, delvist i erkendelsen af et behov for et kyndigt spark i røven fra tid til anden og progression i min træning, men fremfor alt på grund af hele Arndal holdet og det hjertevarme miljø i Store Kongensgade 21. Fra første gang du træder ind ad døren, bliver du mødt med åbne arme og et rungende velkommen til sekten. Der er altid mulighed for at få hjælp, hvis altså ikke de har fanget dig og bedt dig om at justere teknikken. Jeg er nu oppe og har rundet 30 kg i vægttab.
Lotte, den muntre og skønne (men hårde) Nordjyde, Maria og hele resten af Arndal holdet. I er kort og godt fantastiske og alle instrumentale i at jeg har fundet min nye Nordstjerne. Tak. Og til dig der læser dette, kom i gang med at bestille dit Body Boot Camp forløb. Du vil ikke fortryde!