Clara Andersen

Flad mave efter fødsel, når mavemusklerne har delt sig

Lotte er den bedste personlig træner jeg har arbejdet sammen med i mit liv.

For 9 år siden var jeg gravid med mine tvillinger. De blev født uden problemer via kejsersnit efter 38 ugers graviditet og vores pige vejede 3 kg og vores søn 3.2 kg. Jeg var meget stolt at have klaret min graviditet så flot da jeg er lille af bygning.  

Efter fødslen opstod der desværre store problemer med min maveregion som betød jeg var tæt på at miste livet. Efter to operationer og nogle måneders svær heling var jeg for det meste kommet mig.

Men de 9 måneders graviditet med tvillinger sammenholdt med operationer i maveregionen betød, at jeg havde udviklet en meget slem separation af mine mavemuskler. Der var derfor en høj risiko for, at jeg ville udvikle brok og samtidig så det stadigvæk ud som om jeg var gravid, selvom jeg havde tabt min graviditets vægt og mere til.

Overraskende var der ingen der kunne forstå mit problem og derfor var der meget lidt hjælp at få. Jeg fik forkerte råd af fysioterapeuter og personlige trænere. Læger foreslog kosmetiske operationer hvilket jeg ikke ville efter alt det jeg have været igennem. Så jeg følte mig alene og fortabt.

Indtil jeg mødte Lotte sidste år. 

Jeg lærte hende at kende gennem en mor som også have fået tvillinger.

Fra det øjeblik jeg mødte Lotte forstod hun med det samme den udfordring jeg havde, forklarede den til mig og udviklede en plan der gennem genoptræning ville hjælpe mig til at hele. 

Lotte har inspireret mig til at ændre livsstil og fået mig til at forstå min krop meget bedre. Jeg kan nu gøre ting, som jeg ikke kunne før pga. a mine svage mavemuskler, så som at løbe og gå med en tæt siddende kjole. 

Lotte er den mest vidende person jeg har mødt omkring forståelse og genoptræning af separerede mavemuskler.  Jeg er hende evigt taknemlig!