Trine Hammershøy

Tabt 8,9 kg, reduceret fedtmassen med 20,6 procent.

Arndal Body Boot Camp Trine H

Hallo – min krop er vågnet!

Udenfor stod et par stykker, som jeg hilste på. En af dem, der ikke deltog på holdet, fortalte mig, at han holdt meget af at droppe forbi, når Lotte startede nye hold for så tre måneder efter at poppe op, når folk var i mål. Ingen af dem var angiveligt til at kende igen, sagde han. Ja, men hvad har de mon gået igennem for at nå dertil, tænkte jeg halvnervøst.

Det var ikke fordi det var specielt sjovt den første gang. Egentlig havde jeg mest lyst til at tude over, hvor galt det stod til. ”Din mave sover. Den skal vi have vækket,” sagde Lotte. Hallo, tænkte jeg indvendigt – det hele sover, og det har det gjort alt, alt for længe, fordi jeg har koncentreret mig om at arbejde, arbejde og have en familie! Tallet på vægten, mente Lotte, var kun et tal. Jeg så røde advarselsblink! Kondien og styrken skulle vi nok få tilbage, men jeg tvivlede stærkt. Mit mål med forløbet var at blive stærkere, slankere og sundere. Jeg har vitterligt opnået alle tre dele. Vægten siger lige nu næsten minus 12 kg, og jeg tør gøre og løfte ting, jeg aldrig – helt ærligt – har turdet før i mit liv. Mit tøj er blevet flere numre for stort, hvilket giver grundlag for nye investeringer – til fortrydelse for min mand, som dog også med stor tilfredshed har kunnet konstatere, at det her virkelig virker, og at det varer ved.

Det, jeg først og fremmest har lært er, at lukke munden! Jeg forsager intet, men jeg har lært at spise mindre og bedre, og når jeg plumper i, er min hjerne på finurlig vis blevet omprogrammeret, så jeg ikke længere mener, at slaget er uigenkaldeligt tabt og giver los, men finder tilbage på sporet igen. Det er så opløftende, at der næsten ikke er ord for det. Jeg frygtede som alle andre også nulstillingsugen, hvor man helt klart finder ud af i hvor mange sociale sammenhænge mad indgår. Men den uge var også en befrielse, som gør, at jeg har fået mod på at faste på den arndalske måde, der ikke er fanatisk, men velovervejet.

Jeg mødte fra starten op med skader på begge knæ, som jeg ikke havde orket at gøre noget ved, fordi, ja, hele min krop havde sovet for længe. Derfor deltog jeg heller ikke i fællestræningen, men fik i stedet lagt et program, der tog hensyn til skavankerne, og hvilken forskel har det ikke gjort? Jeg har trænet tre gange om ugen og har været øm i alle andre muskelgrupper, som pludselig er vågnet op til dåd, men jeg har ikke på noget tidspunkt i forløbet haft ondt i knæene.

Det er umuligt at sætte en nøjagtig finger på, hvad det er, Lotte og hendes superdygtige team gør ved dig, men det virker! Måske handler det om, at de sætter gang i en psykologisk proces, hvor man kommer bag om sine madvaner. Måske er det vejrtrækningsøvelserne i starten eller den blide, men faste, insisterende puffen, der gør, at man virkelig får lært øvelserne og får motioneret, fordi man selvfølgelig ikke kommer til nogen test, uden at der er en forskel fra sidst. Det er umuligt at sige, hvad det er, der gør udslaget, men jeg ved bare en ting: Jeg har med super bistand vækket min krop til live igen i en alder af 43 år. Og fordi den skal forblive vågen, fortsætter jeg hos Arndal.