Mette E.

Farvel til hovedpiner og mavesmerter og ja tak til motivation, den rigtige kost og den rigtige træning.

Som normalvægtig, i rimelig god form og med en kost som (tilsyneladende) var sund og varieret, var der jo egentlig ingen grund til at tilmelde sig et 12-ugers boot camp-forløb. Når man endvidere i mange år har arbejdet som konsultationssygeplejerske i en lægepraksis og har vejledt patienter i livsstilsændringer af alle slags, så ved man vel alt omkring sundhed, motivation osv.? Alle omkring mig sagde da også, at ”det var da ikke nødvendigt”.

Men min ”undskyldning ” for at tilmelde mig boot campen var, at jeg havde overtalt min mand til at deltage, da han med et krævende job trængte til at optimere sin fysiske tilstand og tabe en del kilo. Jeg kunne således bakke ham op i forhold til såvel træning som kost. Jeg trængte også til ny inspiration i forhold til min træning og havde da også en ”mavedelle” , som jeg gerne ville af med.

Da jeg imidlertid skulle udfylde et sundhedsvurderingsskema inden forløbets start, gik det op for mig, at jeg måske alligevel ikke var så sund og i balance med min krop og sjæl, som jeg og alle andre troede.

Inden jeg startede på boot campen, havde jeg hovedpine flere dage om ugen. Jeg følte mig ofte træt, og især var jeg døsig og apatisk om eftermiddagen. Jeg var næsten dagligt generet af oppustet mave og let smerte i tyktarmsområdet i venstre side af maven. Jeg havde søvnproblemer i form af afbrudt og for lidt søvn. På grund af en diskusprolaps i højere side af nakken (2009) havde jeg ofte muskulære smerter i nakke og skulderblad/arm.

Men det skulle vise sig, at Lotte og hendes team og fantastiske koncept kunne fjerne alle mine skavanker og lære mig en hel del om motivation, kost, træning osv. TAK!!

Min kost lagde jeg om fra den første dag. Jeg begyndte at spise proteiner, frugt og grønt til alle måltider og droppede de mange kulhydrater. Kun ris og kartofler fortsatte jeg med ind imellem. Jeg droppede de mange mellemmåltider, begyndte at drikke ½ l vand før hvert måltid og drak ellers kun urtete. Det føltes SÅ godt! Lotte mente, at min voldsomme oppustethed skyldtes inflammation i tarmene og opfordrede mig derfor til at droppe alt brød. (Jeg spiste 2-3 skiver rugbrød hver dag og også gerne hvidt brød indimellem.) Ligeledes droppede jeg så vidt muligt alt, hvad der ellers indeholdt hvedemel (tærter, kager osv.). Jeg droppede også ren mælk, men fortsatte med alle andre mælkeprodukter.

Fra det øjeblik jeg begyndte at spise masser af protein til morgenmad og frokost, ophørte mine ”sukker-cravings” og store behov for kage og andet sødt om eftermiddagen. Jeg var ikke længere træt og døsig om eftermiddagen. Min trang til søde sager er i det hele taget væk, og jeg hungrer kun efter mørk chokolade indimellem. Min hovedpine, oppustethed og smerter i tyktarmen forsvandt som dug for solen, da jeg droppede brød, mel og ren mælk.

Min træning blev sat i system af Lotte og blev i den grad effektiv. Nu lever jeg efter et af Lottes mottoer: SPIS DIG SLANK, OG TRÆN DIG STÆRK. Det er så rigtigt!! Før lavede jeg langvarig og udtrættende konditionstræning og havde den opfattelse, at jeg måtte træne ekstra for at forbrænde alt det ”usunde”, jeg havde spist.

Nu træner jeg altid med høj intensitet, uden pauser og max. 1 time ad gangen. Øvelserne har mærkbart betydning for min indre styrke og hele kropsstammen…..jeg føler mig virkelig stærk! Mine mavemuskler er blevet meget mere markerede, og jeg har stort set ingen smerter i nakke, skulder og arm længere. Jeg er blevet dybt afhængig af den periodiserede træning (det er sjovt og dejligt at få et nyt program), så jeg vil fortsætte med at få lagt et nyt program hos Lotte hver 2. måned.

Min vejrtrækning var jeg allerede bevidst om, da jeg startede hos Lotte. Som sanger og saxofonist, bruger man ”støtten”/åndedrætsmusklen, og jeg har i længere tid trænet med Aerofit, som understøtter træning af diafragma og intercostalmusklerne. Nu er jeg også opmærksom på at bruge min vejrtrækning under træning. Min mand og jeg har nu for altid lagt vores livsstil om. Vi har det begge så godt som aldrig før og er dybt imponerede over, hvor ”let” det har været, at ændre de dårlige vaner. Det skyldes en fantastisk professionalisme hos Lotte og team og et unikt koncept. Tak!