Gravid træning hjemmefra

Er du gravid og ønsker du at komme i gang med gravid træning hjemmefra?

Der er mange positive effekter forbundet med træning i løbet af graviditeten. Træning under graviditeten vil nemlig give dig en lettere graviditet og tid efter graviditeten. Samtidigt vil du opleve at have mere selvtillid under din graviditet.

Gravid træning vil blandt andet reducere risikoen for graviditetsgener såsom væske, ømheder, træthed og krampe i benene samt graviditetssukkersyge og svangerskabsforgiftning. Samtidigt styrker træningen dine muskler, så du minimerer risikoen for bækkenløsning, ondt i ryggen og øge sandsynligheden for en nemmere fødsel.

Med to af Danmarks førende overlæger i ryggen guider Lotte Arndal dig sikkert igennem gravid træning med de mest optimale øvelser for din gravide krop, som vil hjælpe dig til en sund graviditet. 

Dette online gravid træningsprogram er både for dig, som er vant til at træne og gerne vil tilpasse træningen til din gravide krop og for nybegyndere, som vil i gang med træning på en sikker og effektiv måde. 

Sikker gravid træning

Gravid træning hos Arndal bygger på et solidt videnskabeligt fundament og er anbefalet af Danmarks dygtigste fødselslæge, Charlotte Wilken Jensen, og professor Bente Klarlund Pedersen, som er Danmarks dygtigste læge indenfor graviditet og motion. 

Ved at klikke dig videre, vil du også kunne få Charlotte og Bentes fyldestgørende svar på hyppige spørgsmål indenfor træning og graviditet. Eksempler på disse spørgsmål er; hvad får jeg ud af at træne under graviditet?, Er det sværere at føde, hvis musklerne er for stramme? og hvorfor hæver min krop?

Gravid træningsprogrammet vil halvere genoptræningstiden af bækkenbund og maven efter fødsel, hvilket kan være en særlig svær proces for mange kvinder.

Har dette interesse? Så se også vores online program til efterfødselstræning.  

Gravid træningsprogram

Onlineprogrammet består af fire dele, som du nemt kan passe ind i din hverdag og udføre efter behov og overskud.

Programmet indeholder:

  • Introduktionsvideo på 22 minutter til, hvordan du opnår en sund graviditet med faglige forklaringer på, hvordan du træner mave og bækkenbunden bedst muligt. Og ikke mindst introduktion til din nye bedste ven – åndedrættet.
  • Et grundprogram på 22 minutter for bækkenbund, mave og åndedræt. Programmet er mildt og effektivt. Det er afspændende og sikrer dig samtidig god kontakt og kontrol over bækkenbunden og mavemusklerne. Dette kommer dig til stor gavn under fødslen og den senere genoptræning.
  • Et afspændende program, som indeholder udstrækningsøvelser, der er særligt udvalgte til den gravide krop. Min egen erfaring er, at jo længere hen i graviditeten, vi kommer, og jo mere kroppen vokser – jo større behov er der for at afspænde og strække ud.
  • Et styrkende program på 51 minutter, der sætter fokus på mave, ryg, lår og baller. Hele kroppen arbejdes igennem med fokus på åndedræt, bækkenbund og mave. Vi styrker musklerne omkring bækkenet og holder gang i ballerne, så de ikke mister deres form. 

Træning af bækken og lænd under graviditet

Mange oplever smerter i bækken og lænd under graviditeten. Som med meget andet, så er det ofte nemmest at bekæmpe smerter før de kommer, og det handler derfor også om at forebygge eventuelle smerter med eksempelvis træning af bækkenbunden.

At have en god og stærk holdning, kendskab til aktivering af core og særligt bækkenbund vil gøre det nemmere at undgå netop smerter i lænd og bækken.

Hvis smerterne allerede er der, kan smerterne også lindres ved eksempelvis massage eller ved at ligge i varmt vand. Her bliver lænderyggen løsnet op, og kroppen vil føles lettere efter. Ved store smerter og mistanke om bækkenløsning skal der søges hjælp ved egen læge.

Få Lotte Arndal som din online personlige træner og bliv guidet til et venskab med din krop, der er under forandring. Dette vil give dig en bedre og mere positiv kropsopfattelse både under og efter din graviditet.