Kost

1:2 1:2. 1:2..

Endnu en uge bliver skudt i gang, og her får du lige nogle billeder fra en mester boot camper, som kan give dig lidt inspiration til den.

Morgenmaden denne morgen bestod af skyr med havregryn og blåbær.
Skyr har et højt protein, A, B vitaminer, zink, selenium, magnesium, calcium, jod og fosfor
Blåbærerne er gode med deres E (antioxidant), C vitamin og opløselige kostfibre (opløselige kostfibre betyder at de kan binde vand, som så danner en form for gele. Dette gør at maden kommer til at fylde mere og tømningsprocessen vare i længere tid)
Havregryns primære vitaminer er B2, 3 og 6, E, K, folsyre, pantotensyre, uopløselige kostfibre (uopløselige kostfibre suger vandet til sig, dette resultere i at fibrene er længere tid om at passere tarmen, dette har stor gavne for fordøjelsen) og kulhydrat i form af fuldkorn.
Sammen med er der A-vitamin fulde gulerødder, der styrker din mæthed med sine uopløselige fibre.

Kombination af vitaminer og mineraler, har en indvirkning på kroppens generelle funktion i form af celler, vedligeholdes af immunforsvar, styrke til knogler og stabilisering af energi.

Frokosten er her høj på D-vitamin fra ægget og laksen, sammen med rejerne  udgør de proteinkilden i dette måltid. Herudover er der B-vitaminer, jern, fosfor, zink, selen og krom i det fra animalske.
Primære funktioner af disse vitaminer og mineraler er at sikre balancen i immunforsvaret, omsætning af protein, kulhydrat og fedt så de kan bruges som energi for vores celler, dannelse af hormoner og hindring af celle ødelæggelse.
De gode fedtstoffer finder du her i pestoen, som indeholder parmesanost, olivenolie og pinjekerne eller mandler (alt efter hvordan pesto er lavet). Fødevare med gode fedtstoffer er også en god kilde af e vitamin.
Til sidst er der nogle friske grøntsager i form af rød peber, broccoli, bladselleri og agurk.
Vitaminerne og mineraler fra disse grønsager er vigtige for vores omdannelse og udnyttelse af protein og kulhydrater, blodproduktion, hår, hud og negle, beskyttelse af immunforsvar, stofskifte og meget mere.

Aftensmad
Denne gang er der bønnepasta med ærter og pesto til aftensmad. Bønnepastaen har et højt proteinindhold, da det er lavet af bønner og er passende hvis du f.eks ikke spiser animalsk protein. Udover protein har bønner nogle gode kostfibre. Den største kilde af protein på tallerkenen denne aften er andebrystet. Igen får du nogle gode fedtstoffer fra pestoen, præcis som du fandt ved frokosten.

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment