Umahro Cadogan: Himmelsk tomatsovs

Af d. 6. februar 2013

 

Som at spise fløjlsbløde mundfulde af det solskin, som tomaterne har lagret for dig.

Mængde: Nok til fire store pizzaer (se opskrifterne) eller ret mange portioner fuldkornspasta.

Tilberedningstid: 45 til 60 minutter.

Holdbarhed: Holder sig snildt fire til fem dage i køleskabet eller et par måneder i fryseren.

Anvendelse: Til pizzaer, på fuldkornspasta, til brune ris og andre hele korn og gryn, i pitabrød, som grøntsagsdip, til dampet eller ovnbagt fisk, til ovnbagte grøntsager og i alle andre sammenhænge, hvor du kunne ønske dig tomaternes unikke sødme i en fløjlsblød version.

Du skal bruge:

  • 3 løg, skåret i papirtynde skiver
  • 3 fed hvidløg, skåret i papirtynde skiver
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet, sort peber
  • 2-3 spsk økologisk smør, kokosolie ellerekstra jomfruolivenolie
  • 4 dåser flåede eller hakkede tomater
  • Friske krydderurter, for eksempelbasilikum, salvie eller oregano

    Så let er det

    Sauter løg og hvidløg i smør eller olie med salt og peber ved lav varme i 10-15 minutter, til løgene er klare, bløde og søde.

    Tilsæt tomater, bring sovsen i kog og lad den derefter simre under låg ved lav varme 30-45 minutter. Husk at røre regelmæssigt.

    Kom de friske krydderurter i tomatsovsen,
    tag gryden af varmen og lad sovsen trække 5-10 minutter under låg, så krydderurterne lige kollapser.

     

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *