“Sådan plejer jeg min hud” – i magasinet IN

Af d. 24. januar 2015

Jeg udtaler mig i magasinet IN omkring, hvad jeg selv gør for min hud. Har ikke mindre end et kæmpe arsenal af cremer, scrubs etc. og er sikker på at de også gør en forskel. Den helt afgørende forskel, hvis du ønsker en flot hud er dog de 3 statements jeg giver i IN. Nemlig nok søvn, fedtstof (og husk fiskeolien) og at reducere indtaget af sukker.

Rigtig mange af dem som deltager i mit Boot Camp forløb oplever, at deres hud bliver flottere og får mere glød. Og det er vel og mærke uden de har ændret deres hudpleje rutiner.

Hvis jeg sover alt for lidt i perioder, så begynder min hud at slå lidt ud.

Har tidligere citeret Læge Marie Louise von Sperling omkring hud og sukker. Læs lægens forklaring nedenfor.

“Noget af det vigtigste, du kan gøre for at bremse din aldring, er at holde igen med hvidt sukker og forarbejdede kulhydrater. Det vil sige helt at undgå sukker i kager, kiks, ketchup, slik, sodavand, is, desserter samt i hvidt brød, pasta og morgenmadsprodukter som chocopops, cornflakes, croissanter og wienerbrød.

Hvidt sukker og raffinerede kulhydrater danner aflejringer af “karamel” i kroppen. Det sker, når sukker i fri form binder sig direkte til proteiner eller fedt i en proces, der medfører dannelse af skadelige sukkerforbindelser i kroppen. Processen hedder glykosylering, og det er den samme karameliseringsproces, der sker, når du bruner kartofler juleaften eller branker kød på sommergrillen.

De skadelige forbindelser hedder AGE-molekyler, (advanced glycation endproducts). Og at molekylerne hedder AGE, passer godt på det, de gør i din krop, nemlig sætter skub i aldringen. Det sker ved, at de direkte nedbryder elastiske fibre i huden, er grobund for akne, danner aflejringer i blodkarrene, i hjernen og i kroppens binde- og nervevæv. Ud over at huden bliver slap og irriteret, øger ophobning af AGE-molekyler risikoen for sygdommen som diabetes, forhøjet blodtryk, blodpropper, betændelse, demens og kræft.”

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *