KostTallerkenmodel
I eksemplet nedenunder kan du se de klassiske morgenmadseksempler, som alle indeholder for lidt protein og for meget kulhydrat. Blodsukkeret vil være ustabilt de følgende timer, og du vil føle dig sulten længe før frokost. Desuden er vitamin- og mineralindholdet meget lavt.
Og i morgen kommer eksempler på, hvordan du optimerer din morgenmad.
Franskbrødsmadder
2 skiver franskbrød (100 gram), smør (16 gram)
og 2 store skiver ost (40 gram).
  • Kulhydrat: 56 gram (42 E%)
  • Protein: 20 gram (16 E%)
  • Fedt: 24 gram (43 E%)
  • Energi: 492 kalorier
Havregrød med mælk og rosiner
Havregryn (40 gram), minimælk (2,5 dl)
og rosiner (20 gram).
  • Kulhydrat: 54,6 gram (69,4 E%)
  • Protein: 14,7 gram (18,7 E%)
  • Fedt: 4,2 gram (11,8 E%)
  • Energi: 309 kalorier
Rugbrød med ost og smør
1 skive rugbrød, 1 skive ost (15 gram)
og smør (10 gram).
  • Kulhydrat: 25,4 gram (38 E%)
  • Protein: 7,5 gram (11,2 E%)
  • Fedt: 15,2 (50,8 E%)
  • Energi: 258 kalorier

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment