Opskrift: Lakserillette a la Kronborg

Af d. 24. januar 2013

En af mine meget gode boot campere vil gerne  dele denne opskrift med os andre. Som hun  skriver, så smager det fantastisk, og kan gemmes  i køleskabet til dagen efter.

Ingredienser:

  • 2 skiver fersk laks
  • 4 skiver røget laks
  • 1 spiseskefuld flødeost, naturel eller med hvidløg ( 20% )
  • Purløg

 

 

 

 

Sådan gør du:

  • Fersk laks koges i ca. 5 minutter.
  • Skind og brunt kød fjernes og laksen lægges til afkøling.
  • Lav en stak af 4 skiver røget laks, så er de lettere at skære i tern på mindre end 1 cm².
  • Tern af røget laks røres med flødeost og skåret purløg som små glasperler.
  • Til sidst tilsættes den kolde kogte laks.
  • Laksen mases til plukfisk i massen med en gaffel.
  • Det hele bliver således kittet sammen til smørbart pålæg med langt mindre flødeost end man lige skulle tro.
  • Lakserillette smager godt på både rugbrød og speltbrød og alt andet brød.
  • Dryp lidt citron på den færdige mad og rør gerne lidt citronsaft i selve massen, hvis du vil gemme i køleskabet til dagen efter.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *