Er økologisk honning og sirup sundere end hvidt sukker?

Af d. 14. december 2018

Mange spiser økologisk honning eller sirup med den overbevisning, at det er sundere end almindeligt sukker. Det er delvis også korrekt. Honning, sirup og brunt sukker indeholder flere mineraler end almindeligt sukker. Men når det er sagt, så er sukker sukker. Det vil sige når det kommer ind i kroppen bliver honning og brunt sukker forbrændt på præcis samme måde som hvidt sukker gør. For kroppen er alle former for sukker det samme.

Sundhedsstyrelse anbefaler sukker kun består af 10% af dagens energiindtag, det vil sige maks. 55 gram for kvinder og maks. 70 gram for mænd. Her snakker jeg om tilsat sukker og ikke frugtsukker, altså naturligt sukker der kommer fra et stykke frisk frugt.

Er du glad for en skefuld honning i din te eller sukker eller sirup i din kaffe, og tænker at det kun er der du tilsætter sukker, så skal du altid huske at tjekke den mad du køber. I dagens industri er der sukker i stort set alt vi køber, og det er svært at komme uden om den.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *