Detox og kost

Af d. 27. februar 2014

Der er ingen videnskabelig dokumentation for, at der findes særlige fødevarer med særlige detoxsiske egenskaber. Dermed ikke sagt, at kosten ikke spiller en rolle i forhold til ophobning af diverse tilsætningsstoffer, for man kan godt gøre sit til ikke at indtage for mange tilsætningsstoffer.

Det første og bedste råd jeg kan give er, at købe alt økologik eller biodynamisk – og det gælder også plejeprodukter, rengøringsmidler og hvad vi ellers omgiver os med af kemikalier i hjemmet.

Og selvom vi holder os til økologiske fødevarer, er der stadigvæk noget der er bedre end andet.

  • Undgå eller spise kun sjældent raffinerede kulhydrater i det daglige
  • Undgå alkohol i det daglige
  • Undgå sukkerholdige drikkevarer i det daglige
  • Undgå at spise mere rødt kød (her menes kød fra dyr med 4 ben) end 500g om ugen
  • Undgå for mange farvestoffer
  • Undgå ”friske” fødevarer der kan holde sig i mere end 14 dage – ex. Citronmåne

Det er derimod fantastisk idé spise:

  • Masser af grøntsager dagligt – gerne 400g/dag
  • Frugt dagligt – omkring 200g/dag
  • Fiske – også de fede fisk og gerne 300g fisk om ugen
  • Nødder og andre kerner
  • Grove kulhydrater i form af eksempelvis brune ris, fuldkorspasta, linser osv.
  • Vand, vand, vand og atter vand – til alle måltider og i det hele taget

Afslutningsvis vil jeg anbefale, at man begrænser sine indkøb af færdiglavet og færdigforarbejdet fødevarer, også selvom det er økologisk, og i højere grad selv laver og tilbereder sin økologiske mad.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *