CoachingKostArndalspa

Jeg oplever ofte, at folk begynder at fornægte sin krop en masse ting, når de vil tabe sig. Det er selvfølgelig også nødvendigt, at tænke på ikke at spise for meget af det forkerte. Men jeg kunne godt tænke mig, at vende tanken lidt på hovedet, så man ikke tænker ”hvad må jeg ikke spise”, men snarere ”hvad SKAL jeg spise” mens jeg taber mig. Derfor har jeg lavet en lille overskuelig liste.

Din krop har som minimum brug for følgende hver dag:

Kvinde 65 kilo:

 • 60 gram rugbrød (1 skive)
 • 5oo gram grøntsager (udover vandholdige som tomat, salat, agurk og peberfrugt)
 • 300 gram animalsk protein (fisk mindst 2 gange om ugen)
 • 2 liter vand
 • 3 gram fiskeolie

Mand 85 kilo:

 • 90 gram rugbrød (1½ skive)
 • 600 gram grøntsager (udover vandholdige som tomat, salat, agurk og peberfrugt)
 • 400 gram animalsk protein
 • 2½ liter vand
 • 4 gram fiskeolie

 

Dette er en minimumsliste. Det er nødvendigt med mere energi i løbet af dagen, men især hvis du er ved at tabe dig, er det vigtigt at få en række næringsstoffer, vitaminer, mineraler og proteiner hver eneste dag. Det er dét, som denne liste sikrer. Her er ikke tænkt i kalorier og restriktioner, men udelukkende en enkelt opskrift på, hvad din krop som minimum skal have for at fungere.

 

 

 

2 Comments

 1. Denne liste har været i mine tanker mange, mange gange siden jeg så den første gang. Jeg kan mærke, at det faktisk er rigtig svært at fokusere på, hvad jeg har GODT AF, og ikke kun, hvad jeg burde UNDGÅ.

  Men hvordan bør tildelingen præcis være, hvis man er en kvinde på 85 kg, der ønsker at veje mindre?

 2. Kære Mette,

  Den måde vi udregner kroppens behov på, er ved at tage udgangspunkt i højde og drøjde. Dernæst aktivitetsniveau både i forhold til arbejde og træning. Og dernæst om der er særlige hensyn. Der ud fra udregner og sammensætter en af kostvejlederne en konkret plan.

  Kærlig hilsen

  Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment