Opskrift: Citrussalat

Arndal-opskrift-kostvejledning

Det er årstiden for de gode citrus frugter. Derfor får du opskriften på denne lækker salat:

  • Skræl af en økologisk appelsin
  • 2 citroner
  • 2 mandariner
  • 1 appelsin (gerne blodappelsin)
  • 1 stor rød grapefrugt
  • 1 spsk. kirsebæreddike
  • 1 spsk. honning
  • 1⁄2 tsk. peber
  • 1 spsk. valnøddeolie
  • 2 spsk. friske basilikum
  • 1⁄2 salathoved

Sådan gør du

Blancher appelsinskallen i vand i 2 minutter, og sæt den til side. Fjerne skallen (og det hvide) fra citrusfrugterne, og skær så frugtkødet i fine stykker på en dyb tallerken, sørg juicen ikke går til spilde. Tilbage i den dybe tallerken skal helst være 1 1⁄4 dl. juice.

Bland eddike, honning, peber og olie i juicen, og rør forsigtigt basilikummen i. Hvis dressingen er for sur, kan du forsøde den med lidt ekstra honning. Anret salaten på 4 tallerkener, fordel citrusfrugterne ovenpå og hæld dressingen over. Sæt prikken over i’et med den blancherede appelsinskal fordelt på toppen.

Skriv en kommentar

Din email bliver aldrig delt eller videresendt.
Udfyld både navn og email.