Brug hele broccolien

Af d. 9. februar 2014
Mange bruger kun buketterne og smider stokken ud, når de køber broccoli. hvilket er en skam, da den med rette tilberedning er utrolig lækker og har masser af bid.
En af mine trænere anbefaler denne opskrift:-)
Ingredienser:

  • 400g oksefilet eller anden egnet udskæring (alle typer kød og fjerkræ kan bruges)
  • 400g revne gulerødder (andre rodfrugter eller kål kan anvendes)
  • 200g broccolistok, skrællet
  • 1 mango
  • 5 cm frisk ingefær
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • Olivenolie, kokosolie eller klaret smør til stegning
  • Havsalt

Sådan gør du:

  • Ingefær, hvidløg og chili skæres i fine tern.
  • Svits krydderierne i ønsket fedtstof på en varm pande/wok.
  • Skær kødet i strimler og brun det af i krydderierne. Broccolistokken skæres i tynde stave og tilsættes kødet, som steger færdigt. Smag til med salt.
  • Skræl mangoen og skær den i tynde skiver eller små tern.
  • Revne gulerødder og mango vendes på panden med kød og broccoli.
  • Giv retten et par minutter under omrøring og server.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *