Animalsk protein er bedre end vegetabilsk

Animalsk protein fra kød, fjerkræ og æg, fisk, mejeriprodukter er fuldkomment protein, hvilket betyder, at det indeholder alle de essentielle aminosyrer, som kroppen skal have tilført igennem kosten. Vegetabilsk protein fra bælgfrugter har en lavere kvalitet, fordi det ikke har en optimal aminosyresammensætning og desuden bliver optaget langsommere i kroppen.

Vegetar

Jeg anbefaler alle at spise animalsk protein, og derfor fraråder jeg altid folk at leve rent vegetarisk. Men er du villig til at spise æg, mælkeprodukter og selvfølgelig supplere med bælgfrugter og eksempelvis tofu-pølser, så kan du sagtens leve „vegetarisk“. Spiser du fisk, som det eneste animalske protein, er der heller ingen problemer. Du behøver altså ikke at…

Details

Frugt-minis et sundt alternativ??

Når jeg køber ind, og ser noget nyt. Og specielt, når det sælges under at være “sundt”, så fanger det min interesse. Forleden da jeg var ude og købe ind faldt jeg og disse her. Tænkte at det var “solgt” godt. Læs: At her kunne man få dækket sit behov for grønt. Ved nærmere undersøgelse…

Details

Den positive liste

I årenes løb har jeg arbejdet med rigtig mange, som har en negativ tilgang til mad. Derfor har jeg udviklet „Den positive liste“. Den er et redskab til dig, som har brug for at få implementeret nogle sunde kostvaner. Listen får dig til at tænke: „Hvad skal jeg spise, for at min krop får næring og energi“ i…

Details