Kostfibre

Kostfibre er delvis ufordøjelige kulhydrater fra planter, som i modsætning til stivelse og sukker ikke nedbrydes af tyndtarmens enzymer, men kommer ned i tyktarmen i ufordøjet tilstand. I tyktarmen fordøjes kostfibrene delvis af bakterier, og de binder vand i afføringen. (Astrup m.fl., 2010). Det er gavnligt for fordøjelsen, og desuden reducerer kostfibre niveauet af kolesterol i blodet. Kostfibre har…

Details

Det er vigtigt, at du ikke varmer de koldpressede olier op

FORDI: En koldpresset olie må ikke have haft en højere temperatur end ca. 60 grader ved fremstilling. Derfor kan opvarmningen af koldpresset olier også medfører en risiko for, at de sunde umættede fedtsyrer i olien omdannes til usunde transfedtsyrer. Dette gælder for alle sunde olier, der har et højt indhold af umættede fedtsyrer. Transfedtsyrer menes at have samme uhensigtsmæssige egenskaber,…

Details

Nødder er gode, og avokado er sundt, men med måde

Nødder er en fantastisk kilde til gode og essentielle fedtsyrer, vitaminer og mineraler. Men spiser man store mængder nødder som mellemmåltid eller snack, kan det sunde fedt ende med at sætte sig på sidebenene. Så selvom nødder bidrager med sunde næringsstoffer, skal man holde lidt igen. Eftersom jeg er imod snackeri mellem hovedmåltiderne, anbefaler jeg, at du bruger…

Details