Kost

IMG_3903 IMG_3901 IMG_3902

Her til formiddag, vil jeg gerne pryde dine øjne med lidt kost, der kan inspirere dig og samtidigt gøre din krop glad - Det gjorde det i hvert fald for en af mine succesfulde Bootcamper.

Morgenmad er denne morgen skyr med havregryn og blåbær.
Skyr har et højt protein, A, B vitaminer, zink, selenium, magnesium, calcium, jod og fosfor
Blåbærerne er gode med deres E (antioxidant), C vitamin og opløselige kostfibre (opløselige kostfibre betyder at de kan binde vand, som så danner en form for gele. Dette gør at maden kommer til at fylde mere og tømningsprocessen vare i længere tid)
Havregryns primære vitaminer er B2, 3 og 6, E, K, folsyre, pantotensyre, uopløselige kostfibre (uopløselige kostfibre suger vandet til sig, dette resultere i at fibrene er længere tid om at passere tarmen, dette har stor gavne for fordøjelsen) og kulhydrat i form af fuldkorn.
Til sidst er der en banan, som specielt er høj i kalium, som bla. styrker opbygningen af dine muskler og hjælper med stabilisere væskebalancen. Haps for en morgenmad.

Frokosten er her høj på D-vitamin fra ægget og rejer udgør proteinkilden i dette måltid. Herudover er der B-vitaminer, jern, fosfor, zink, selen og krom i det fra animalske. Fra den røde og den gule peber  og rødkålen får du gode uopløslige fibre. Spinat, fra den fine salat, er en ret vandholdig grøntsag, dog giver dig en god mængde calcium, trods al vandet.
Den  primære funktion af disse vitaminer og mineraler er at sikre balancen i immunforsvaret, omsætning af protein, kulhydrat og fedt så de kan bruges som energi for vores celler, dannelse af hormoner og hindring af celle ødelæggelse.
De gode fedtstoffer finder du her i pestoen, som indeholder parmesanost, olivenolie og pinjekerne eller mandler (alt efter hvordan pesto er lavet). Fødevare med gode fedtstoffer er også en god kilde af e vitamin.

Aftensmaden her er rigtig godt eksempel på, hvordan man kan vælge sundt når man er ude at spise! Der er en god balance mellem de grillet og friske grøntsager, samtidigt med at du får en godt stykke kød af den røde slags og lidt sauce. Balancen ligger ved at du får protein fra kødet, fibre vitaminer og mineraler fra grøntsagerne og noget fedt fra smøren i saucen.

2 Comments

  1. Kære Lotte!

    Først og fremmest tak for en skøn blog, en über luksuriøst spa med god service samt underskønne behandler!

    Jeg tænkte på om du fortsat råder til at tage daglige fiskeshots?

    Hos jer anbefaler i jo den fra Nordic Naturals. Den er VIRKELIG lækker og jeg elsker når der er plads i SU’en til at spendere lidt ekstra og vælge den. Det kan dog til tider knibe økonomisk og jeg vælger den derfor kun i perioder. Hvilket alternativ kunne være en nogenlunde erstatning hertil? Har hørt godt om Islandsk flydende fiskeolie fra LYSI – kender du til den og hvad mener du i så fald? Har desuden hørt godt om at tage levertran, men jeg formoder ikke helt det giver det samme optimale udbytte som fiskeolien?

    Bedste hilsener
    Camilla Kirstine.

  2. Kære Camilla Kristine,

    Tak for din dejlige feedback!!! Det varmer:)))))

    Ja, det gør jeg.

    Dog skal du huske, at du ikke behøver at indtage fiskeolie, hvis du spiser nok fisk. Ca 70 gram per dag eller 140 gram hver anden dag. Og det behøver jo ikke var være den dyre fisk. En af de kvinder jeg vejleder har købt ørred i Netto, torske rogn, laks eller makrel på dåse.

    Hvis du ønsker, at tage fiskeolie vil jeg anbefale torskelevertran. Du skal se på indholdet af EPA og DHA. Jo højere indhold per dosis, jo bedre kvalitet. Et samlet indhold af omega-3 på minimum 1700 mg og et indhold af EPA og DHA på over 500 mg pr. dosis er en høj kvalitet. Så noget tæt på det:)))

    Kærlige hilsner og god weekend.

    Lotte

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment