Kost

IMG_3900 IMG_3897 IMG_3898Det er mandag, det er forår og min dygtige Bootcamper pryder sin tallerken, med flotte farver som kan inspirerer dig;

Morgenmaden bestod af skyr med havregryn og blåbær.
Skyr har et højt protein, A, B vitaminer, zink, selenium, magnesium, calcium, jod og fosfor
Blåbærerne er gode med deres E (antioxidant), C vitamin og opløselige kostfibre (opløselige kostfibre betyder at de kan binde vand, som så danner en form for gele. Dette gør at maden kommer til at fylde mere og tømningsprocessen vare i længere tid)
Havregryns primære vitaminer er B2, 3 og 6, E, K, folsyre, pantotensyre, uopløselige kostfibre (uopløselige kostfibre suger vandet til sig, dette resultere i at fibrene er længere tid om at passere tarmen, dette har stor gavne for fordøjelsen) og kulhydrat i form af fuldkorn.
Sammen med det, ligger der et par gulerødder fyldt med bla. fibre, A-vitamin og kalcium.

Frokosten er her høj på D-vitamin fra ægget, og udgør sammen med serrano skinken og rejerne, proteinkilden i dette måltid. Herudover er der B-vitaminer, jern, fosfor, zink, selen og krom i det fra animalske. Fra den røde peber, broccoli og den lille stykke bladsellei, får du uopløselig kostfibre, som sammen med proteinerne styrker din mæthed.
Den  primære funktion af disse vitaminer og mineraler er at sikre balancen i immunforsvaret, omsætning af protein, kulhydrat og fedt så de kan bruges som energi for vores celler, dannelse af hormoner og hindring af celle ødelæggelse.
De gode fedtstoffer finder du her i pestoen, som indeholder parmesanost, olivenolie og pinjekerne eller mandler (alt efter hvordan pesto er lavet). Fødevare med gode fedtstoffer er også en god kilde af e vitamin.

Til aftensmaden er tallerkenent med fiberrige grøntsager i form af dampede broccoli og tomater. Proteinkilden er her røget laks, som også giver gode fedt syrer og D-vitamin, B-vitaminer, jern, fosfor, zink, selen og krom. Fedtet bliver goså tilføjet ved en god mayonnaise, som kommer fra olien i den.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment